Broccoli & bamboescheuten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de pepers in reepjes. Maak een marinade van 1 teen knoflook, 1 rode peper, 1 el olie en de sojasaus. Laat de karbonades hierin minstens 30 min. marineren.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen in een andere pan, waar het stoommandje of de zeef in past, een flinke laag water. Doe de broccoli in het mandje of de zeef en dek af. Zorg dat het mandje of de zeef het water niet raakt. Stoom de broccoli in ca. 10 min. beetgaar. Let op dat niet al het water verdampt. Voeg de laatste minuut de bamboescheuten toe.
  • 3 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de rest van de knoflook en de rest van de rode peper 1 min. Voeg de gembersiroop, de oestersaus en 2 el water toe en warm nog even door.
  • 4 Verdeel de broccoli en de bamboescheuten over 4 borden en schenk de gember-oestersaus erover. Serveer met de karbonades en de rijst. Bestrooi met de bosui.

Broccoli & bamboescheuten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Japanse wokschotel met tofu
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept