1 Snijd de hamlappen in stukjes van ca. 2-3 cm. Schep ze om met 2 el woksaus en laat ze 10 min. marineren. Rijg de hamlapstukjes aan de satéstokjes, met steeds 2 stukjes ui ertussen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan nog 10 min. staan.
2 Snijd de komkommer in dikke plakjes en vervolgens in reepjes. Meng deze met de rest van de woksaus, de pittige rauwkost, de azijn en zout naar smaak. Rooster de saté onder de ovengrill, in een grillpan of op de barbecue aan beide kanten in 5-6 min. goudbruin en gaar. Verdun de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en breng al roerend aan de kook.
3 Serveer de saté met de satésaus, de zoetzure rauwkost en de rijst.
Saté met zoetzure rauwkost is een recept van Albert Heijn