Kip met gesmoorde paksoi en rijst

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal de pinda's en de kokos 10 sec. in de keukenmachine. Doe 2/3 van het mengsel in een diep bord. De rauwe kip kan vervolgens hier door worden gehaald. Rest van het mengsel, 1/3 deel, dat niet gebruikt wordt om de kip mee te paneren, kan in stap 4 worden gebruikt om het eindresultaat mee te bestrooien.
  • 2 Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kipfilet in stukken, bestrooi met peper en zout en haal door het kokos-pindamengsel. Verhit 4 el olie in een wok en bak hierin de kip in 2 min. rondom goudbruin. Doe de kip in de ovenschaal en laat 15 min. verder garen in de oven.
  • 3 Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Houd het groen apart.
  • 4 Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui op hoog vuur 2 min. Voeg de boemboe en 100 ml water toe en breng aan de kook. Voeg het witte deel van de paksoi toe en laat 10 min. smoren. Voeg het groen van de paksoi toe en schep alles goed door elkaar, zodat het groen iets slinkt. Verdeel de rijst en de gesmoorde groenten over 4 diepe borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van het kokos-pindamengsel.

Kip met gesmoorde paksoi en rijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept