Gestoomde visbroodjes

16
50 min
Snack
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom broodmix met suiker, 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot deeg kneden en ca. 10 minuten laten rijzen. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Limoen uitpersen. Kabeljauw in blokjes snijden. In wok rest van olie verhitten en sjalot, knoflook, gember en komijn ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Kabeljauw, sap en ketjap erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Laten afkoelen. Van gerezen deeg 16 balletjes vormen en elk balletje uitrollen tot rond lapje deeg. 1/2 Eetlepel visvulling op midden van deeg scheppen, deegrand vochtig maken en om vulling heen vouwen tot bal. Op zelfde wijze nog 15 visbroodjes maken en met sluiting naar beneden op bakpapier leggen, met licht vochtige theedoek afdekken en ca. 30 minuten laten rijzen.
  • 2 In stoompan ruim water aan de kook brengen. Helft van visbroodjes op bakpapier in stoommandje leggen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stomen. Op zelfde wijze rest gaar stomen.

Gestoomde visbroodjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met gremolata en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept