1 Bloem zeven boven kom (1 el achterhouden). Kuiltje in midden maken en hierin snufje zout, 1 el olie en 75 ml handwarm water schenken. Mengsel tot soepel deeg kneden. Deeg in vier gelijke balletjes verdelen. Balletjes met vochtige theedoek bedekken en ca. 20 minuten laten rusten. Intussen spinazie en peterselie fijn hakken. Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten zacht fruiten. Spinazie, peterselie, nootmuskaat en chilipoeder toevoegen en geheel goed mengen. Spinaziemengsel ca. 3 minuten bakken. El bloem erdoor mengen en melk toevoegen, blijven roeren tot gebonden saus is ontstaan. Kaas door spinazie mengen en op smaak brengen met zout en peper.
2 Werkvlak en deegroller bestuiven met bloem. Deegballetjes uitrollen tot dunne lappen van ca. 15 cm doorsnede. Koekenpan met anti-aanbaklaag dun bestrijken met olie en verhitten. 1 deeglapje bakken tot dit er bruin gestippeld uitziet. Bovenkant van deeg dun met olie bestrijken en brood omdraaien. 1/4 van spinazievulling gelijkmatig over gebakken kant van brood verdelen. Uit pan nemen zodra onderkant van brood ook is gebakken, oprollen en in stuk bakpapier wikkelen. Rest van broodjes op zelfde wijze bereiden. Warm serveren.
Plat brood gevuld met spinazie (dürüm) is een recept van Albert Heijn