Palingbroodjes

8
50 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gist en zout door bloem roeren. In pan boter smelten, melk toevoegen en mengsel tot lauwwarm verwarmen. Melkmengsel door bloem mengen en in ca. 5 minuten tot soepel, elastisch deeg kneden. Deeg afgedekt onder vochtige theedoek op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Paling in stukken van ca. 10 cm snijden.
  • 2 Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot dunne lap van ca. 1/2 cm dik. Van deeg 8 rechthoekjes van ca. 8 x 10 cm snijden. Stukken paling in lengte erover verdelen. Bestrooien met wat peper. Lange kant van deeg met water bestrijken. Deeg om paling dichtvouwen en naad dichtdrukken; zijkanten blijven open. Broodjes met naad naar beneden op bakplaat leggen. Broodjes afdekken met theedoek en nog ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen tot 200 °C of gasovenstand
  • 4 Ei loskloppen. Broodjes bestrijken met ei en bestrooien met wat zeezout. Broodjes in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Broodjes op rooster laten afkoelen.

Palingbroodjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

PALINGBROODJES
20-30 min -
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept PALINGBROODJES
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

PALINGBROODJES
20-30 min -
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept PALINGBROODJES
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept