1 Gist en zout door bloem roeren. In pan boter smelten, melk toevoegen en mengsel tot lauwwarm verwarmen. Melkmengsel door bloem mengen en in ca. 5 minuten tot soepel, elastisch deeg kneden. Deeg afgedekt onder vochtige theedoek op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Paling in stukken van ca. 10 cm snijden.
2 Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot dunne lap van ca. 1/2 cm dik. Van deeg 8 rechthoekjes van ca. 8 x 10 cm snijden. Stukken paling in lengte erover verdelen. Bestrooien met wat peper. Lange kant van deeg met water bestrijken. Deeg om paling dichtvouwen en naad dichtdrukken; zijkanten blijven open. Broodjes met naad naar beneden op bakplaat leggen. Broodjes afdekken met theedoek en nog ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen tot 200 °C of gasovenstand
4 Ei loskloppen. Broodjes bestrijken met ei en bestrooien met wat zeezout. Broodjes in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Broodjes op rooster laten afkoelen.