1 In kom broodmix mengen met 1 tl tijm, 150 ml lauwwarm water en 2 el kruidenolie. Geheel volgens instructies op verpakking tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie, deeg bij kamertemperatuur 10 min. laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakpapier op 2 bakplaten invetten met rest van kruidenolie, gelijkmatig bestrooien met rest van tijm. Deeg in ca. 24 stukjes verdelen. Stukjes deeg tussen twee handen tot smalle worstjes vormen en vervolgens op werkvlak verder uitrollen tot dunne 'potloden' van 20 cm lang. Broodstengels op enige afstand van elkaar op bakplaten leggen en door rest van olie en tijm rollen, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Broodstengels in 10 min. lichtbruin en gaar bakken. Oven uitzetten, ovendeur op kier zetten en broodstengels zo nog 10 min. krokant laten worden. Laten afkoelen en tot gebruik bewaren in luchtdicht afgesloten trommel.
Kruidige broodstengels is een recept van Albert Heijn