1 Maak de asperges schoon en kook in water met zout en suiker in ca. 20 min. gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalot 5 min. zachtjes. Voeg de erwten toe en bak afgedekt nog 5-10 min. tot de erwten gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe.
2 Rasp de gele schil van de citroen en haal de blaadjes van de takjes munt. Meng in de keukenmachine de ricotta, muntblaadjes, olie en het rasp kort. Voeg de erwten toe en pureer tot een grove massa. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Snijd 8 sneetjes van het brood.
3 Besprenkel beide kanten van de sneetjes brood met olie. Rooster op een bakplaat 2-3 min. onder de ovengrill lichtbruin. Keer halverwege. Besmeer het geroosterde brood (=crostini) met het lauwwarme ricotta-erwtenmengsel. Verdeel de asperges erover en besprenkel met de olie.
Asperges op crostini met ricotta en doperwten is een recept van Albert Heijn