Asperges op crostini met ricotta en doperwten

8
40 min
Snack
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de asperges schoon en kook in water met zout en suiker in ca. 20 min. gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalot 5 min. zachtjes. Voeg de erwten toe en bak afgedekt nog 5-10 min. tot de erwten gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen en haal de blaadjes van de takjes munt. Meng in de keukenmachine de ricotta, muntblaadjes, olie en het rasp kort. Voeg de erwten toe en pureer tot een grove massa. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Snijd 8 sneetjes van het brood.
  • 3 Besprenkel beide kanten van de sneetjes brood met olie. Rooster op een bakplaat 2-3 min. onder de ovengrill lichtbruin. Keer halverwege. Besmeer het geroosterde brood (=crostini) met het lauwwarme ricotta-erwtenmengsel. Verdeel de asperges erover en besprenkel met de olie.

Asperges op crostini met ricotta en doperwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept