1 Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
2 Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
3 Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout. Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.
Oosterse wortelsoep met gegrilde kip is een recept van Albert Heijn