1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg nog geen zout toe. Scheid de broccoli van de wokgroente. Stoom de broccoliroosjes en de courgetteblokjes in een vergiet boven de pan met rijst in 8-10 minuten gaar, met de deksel op de pan.
2 Kook 500 ml water. Verhit intussen in een pan 1 el olie en voeg de wokgroenten toe. Roerbak ze 2-3 minuten, en voeg het kokende water toe. Doe de currysaus erbij en laat de soep ca. 5 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zout.
3 Dep intussen de tofublokjes droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 minuten knapperig. Houd enkele blokjes apart en breng de rest op smaak met zout.
4 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schep per persoon 1 opscheplepel gekookte rijst in een grote soepkom, overgiet met de soep en voeg een scheutje kokosmelk toe. Garneer de soep met tofublokjes en geroosterd amandelschaafsel. Breng op smaak met zout.
Vegetarische currysoep (baby 9 maanden) is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)