Gegrilde saté van speklappen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de speklapjes en paprikastukjes in blokjes en de bleekselderij in stukken van 2 centimeter. Meng in een kom de knoflook met een kwart van de sjalotten, het diksap, 3 el water, 1 tl zout, 2 el olie en peper naar smaak. Schep het vlees erdoor en laat 30 min. intrekken.
  • 2 Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit de helft van de overgebleven sjalot en de kerriepoeder op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak het geheel 2 min. Voeg 450 ml water en zout toe. Kook de rijst in 20 min. gaar met de deksel op de pan en laat nog 10 min. van het vuur af staan.
  • 3 Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes en rooster de saté in 10-15 min. rondom knapperig bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de sjalot met de bleekselderij en de paprika ca. 5 min.
  • 4 Breng de marinade met de pindakaas en 100 ml water in een steelpan al roerend met een garde aan de kook en laat de satésaus 3 min. zachtjes pruttelen.
  • 5 Schep de kerrierijst in 4 diepe borden. Serveer met de geroerbakte bleekselderij en de saté. Schep de saus erover.

Gegrilde saté van speklappen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept