Tempura van kipfilet en shii-take

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kurkuma, 1 tl tamarinde en 1 el sojasaus door kipfilet scheppen en 15 min. laten intrekken.
  • 2 Frituurpan verhitten tot 175 °C. Van shii-take steeltjes verwijderen. In kom tempurameel met 200 ml ijskoud water tot beslag roeren. Kipfilet en shii-take in 3-4 aparte porties snel door beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren. Telkens volgende portie net voor het frituren door beslag halen! Tempura op keukenpapier laten uitlekken. Intussen in magnetron groene groentemix volgens gebruiksaanwijzing gaarstomen. Rest van sojasaus met rest van tamarinde omroeren. Groentemix over vier borden verdelen en kip en paddestoelen ernaast leggen. Sojamengsel als dipsaus serveren.

Tempura van kipfilet en shii-take is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept