1 Kipblokjes in kom leggen en helft van limoensap en 1 el ketjap erdoor roeren. Kip 5 min. marineren. Kipblokjes aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen. In pan ui 1 min. in 1 el olie fruiten. Knoflook toevoegen en 30 sec. meebakken. Pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met rest van limoensap, rest van ketjap en zout en peper. Saus op laag vuur (evt. op warmhoudplaatje) warmhouden. Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Grillpan verhitten. Kipspiesjes dun met rest van olie bestrijken en in 5-7 min. rondom bruin en gaar bakken. Met zout en peper bestrooien. Saté met pindasaus en gele rijst opdienen. Sambal apart erbij serveren. Lekker met kroepoek en komkommersalade.
Kipsatés met pindasaus is een recept van Albert Heijn