1 Knoflook pellen en fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper. Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. Zalm met zout en peper bestrooien. Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen. Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen, met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw. Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
2 Stoomrekje in wok plaatsen. Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen. Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in aanraking komen). Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen. Zo nodig tussentijds water bijvullen. Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel is een recept van Albert Heijn