Teriyaki-spiesjes

2
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden. In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade. Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen. Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • 2 Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Hetzelfde doen met zalm. Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen. Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten. Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper. Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.

Teriyaki-spiesjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept