Curry van kip en wortel

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan van het vuur af volgens de aanwijzingen op de verpakking garen. Kook ondertussen de peen 10 min. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min goudbruin. Dep de kipfilet droog. Schep de ui uit de pan en bak de kipfilet in het bakvet in 5 min. goudbruin en gaar. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Draai het vuur laag. Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht van de rijst erdoor en breng al roerend tegen de kook aan. Schep de wortels erbij en stoof het gerecht op laag vuur nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry van kip en wortel met de gele rozijnenrijst.

Curry van kip en wortel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept