1 Schil de mango met een schilmes. Snijd het vruchtvlees aan beide zijden van de pit recht af. Snijd het resterende vruchtvlees van de pit. Snijd het fruit in blokjes. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water. Giet af en vang 150 ml kookvocht op.
2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de knoflook, de mangoblokjes, de woksaus en 150 ml kookwater van de rijst toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de pangasiusfilets erbij en schep wat van de saus over de vis. Dek de koekenpan af en laat de vis op laag vuur in ca. 12 min. gaar worden. Schep af en toe wat saus over de vis.
3 Kook de broccoli 8 min. en giet af. Verdeel de broccoli over 4 borden en serveer met de rijst en de vis in saus.
Vis met mango-gembersaus en broccoli is een recept van Albert Heijn