Rendang met kip

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het loof van de bos peen, laat 2 cm zitten. Schrap of schil de worteltjes.
  • 2 Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet bruin. Schep de boemboe erdoor. Schenk 175 ml water langs de rand in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 10 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat het stoofvocht inkoken tot sausdikte.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de worteltjes 2 min. Voeg 100 ml water toe en stoof de worteltjes met de deksel op de pan ca. 10-12 min. totdat ze beetgaar zijn. Voeg de gembersiroop toe en warm nog 1 min. door.
  • 4 Verdeel de rijst met de kiprendang over 4 borden en leg er de gemberworteltjes bij.

Rendang met kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle rendang van gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept