1 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Snipper de ui.
2 Verhit de helft van de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes 10 min. rondom goudbruin. Bestrooi met peper en zout en doe ze in een grote kom. Verhit ¼ van de olie in dezelfde pan en bak de ui, courgette en Italiaanse kruiden 5 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 min. Voeg het groentemengsel samen met de eieren en de kaas toe aan de aardappelblokjes, schep om en breng op smaak met peper en zout.
3 Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Giet het omeletmengsel erin, doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 10 min. op laag vuur bijna stollen. Laat de frittata op een bord glijden, keer om en laat weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 3 min. zodat deze van binnen zacht blijft.
Frittata met courgette is een recept van Albert Heijn