Spaanse tomatendip

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze kort in kokend water tot de velletjes loslaten. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, paprikapoeder, chilipeper en sherry toe en bak nog ca. 10 minuten op matig vuur tot de saus dik en gebonden is. Pureer de saus in een hoge kom met een keukenmachine of een staafmixer en meng de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus afkoelen. Bestrooi met peterselie.

Spaanse tomatendip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatendip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Driekleurenbloemkool
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde worstjes met tomatendip
15 min Snack
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept