1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bacon in reepjes, de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon ca. 1 min. zachtjes. Voeg de ui en de knoflook toe en laat alles ca. 2 min. zachtjes fruiten.
2 Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Klop in een kom de eieren los met peper en zout. Schep de aardappel, paprika en het uimengsel erdoor. Vet de springvorm in. Schep het aardappelmengsel erin en strijk de bovenkant glad.
3 Bak de aardappeltortilla in het midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de rand van de springvorm en schuif de tortilla op een schaal. Snijd in punten en bestrooi met de peterselie.
Spaanse aardappeltortilla met bacon is een recept van Albert Heijn