1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de chorizo knapperig bruin. Voeg de ui, paprika en oregano toe en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig.
2 Meng ondertussen in een kom de mix voor pizza bodem, kaas en olie en bereid het deeg verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne lap en snijd met behulp van een bordje (Ø 14 cm) 8 cirkels uit het deeg.
3 Schep de peterselie en peper door het chorizomengsel en verdeel het mengsel over het deeg. Vouw het deeg dubbel, maak de randen vochtig en vorm tussen duim en wijsvinger een mooie schulprand. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer de empanadas warm, lauwwarm of koud.
Empanada's met chorizo is een recept van Albert Heijn