1 Verwarm de oven op 190 °C en rooster de paprika's 40-45 min. Neem uit de oven en laat ze in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zak nog 30 min. rusten.
2 Snijd ondertussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit nu 3 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook, de uienringen en de aardappelen op laag vuur 15 min. Laat 5 min. afkoelen. Verwijder het vel van de paprika's en snijd de paprika's open. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
3 Klop de eieren los in een grote kom en roer de paprika, het aardappelmengsel en de tonijn er door. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak het eimengsel ca. 30 min. op laag vuur. Keer als het ei begint te stollen. Herhaal dit tot beide zijden mooi lichtbruin zijn. Snijd de tortilla in punten en serveer direct.