1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, de suiker en de helft van het ei door elkaar. Bestrijk de vellen bladerdeeg met dit amandelmengsel. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten en snijd deze vierkanten schuin doormidden tot driehoekjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de driehoekjes met de rest van het ei. Bak de driehoekjes in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd met een scherp mes de schil ruim van de sinaasappel, zodat ook de witte schil meekomt. Snijd nu de parten vruchtvlees tussen de witte vliezen uit. Snijd de gebakken driehoekjes horizontaal doormidden als een sandwich, leg tussen elk driehoekje een partje sinaasappel. Bestrooi de amandeldriehoekjes met poedersuiker.
Amandeldriehoekjes met sinaasappel is een recept van Albert Heijn