1 In ruime kom wijn, peperkorrels en laurierblaadjes doen. Worstjes losknippen. Worstjes aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worstjes keren en andere kant met scherp mes 3 x schuin insnijden. Worstjes door wijn scheppen. Kom afdekken en worstjes in koelkast 1 nacht marineren. Satéstokjes ca. 30 min. in ruim koud water weken.
2 Worstjes goed laten uitlekken. Op elk stokje in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes eerst met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en ca. 8 min. grillen. Spiesen keren en andere kant ca. 8 min. grillen. Spiesen op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Hamburgerbroodjes insnijden en op barbecue aan beide kanten lichtbruin roosteren. Tussen elk broodje spies leggen. Lekker met plakken manchego kaas, geroosterde paprika en mosterd.
Catalaanse worstspiesen is een recept van Albert Heijn