Valenciaanse paella

4
50 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijbonen wassen en in stukken van ca. 5 cm snijden. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten afgieten, vocht bewaren en fijnsnijden. Chorizo in blokjes van ca. 1 x 1 cm snijden. In grote pan olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Knoflook boven pan uitpersen en met paprika 2 minuten bakken. Paprikapoeder en tomaten met vocht toevoegen. 750 Ml water met bouillonblokjes aan de kook brengen. Pan van vuur halen en saffraan toevoegen. Rijst door tomatenmengsel roeren. Bouillon en snijbonen toevoegen. Rijst in ca. 15 minuten onafgedekt op middelhoog vuur gaar en bijna droog koken. Na ca. 10 minuten boterbonen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Gamba's of mosselen door rijst scheppen en kort meewarmen.

Valenciaanse paella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

De ECHTE Valenciaanse Paella Met Vlees En Vis
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Valenciaanse Spinazietaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Echte Valenciaanse Paella
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept