1 Snijbonen wassen en in stukken van ca. 5 cm snijden. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten afgieten, vocht bewaren en fijnsnijden. Chorizo in blokjes van ca. 1 x 1 cm snijden. In grote pan olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Knoflook boven pan uitpersen en met paprika 2 minuten bakken. Paprikapoeder en tomaten met vocht toevoegen. 750 Ml water met bouillonblokjes aan de kook brengen. Pan van vuur halen en saffraan toevoegen. Rijst door tomatenmengsel roeren. Bouillon en snijbonen toevoegen. Rijst in ca. 15 minuten onafgedekt op middelhoog vuur gaar en bijna droog koken. Na ca. 10 minuten boterbonen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Gamba's of mosselen door rijst scheppen en kort meewarmen.
Valenciaanse paella is een recept van Albert Heijn