Thaise vissoep

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In soeppan olie verhitten en currypasta 1 min. fruiten. Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 min. zachtjes bakken. Kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in pan schenken. Soep aan de kook brengen. Tilapia toevoegen en soep nog 3 min. zachtjes koken, tot vis gaar is. Eventueel op smaak brengen met extra vissaus en sojasaus. Soep onafgedekt laten afkoelen. Peultjes, paprika en stoneleeks schoonmaken, in stukjes snijden en in plastic zakje verpakken. Soep en groenten tot gebruik gekoeld bewaren. (Tijdens vervoer deksel op soeppan eventueel met breed plakband vastzetten).
  • 2 Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Thaise vissoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoep met groenten
20 min
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept