Thaise loempiaatjes

12
30 min
Snack
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Filodeeg in ca. 2 uur ontdooien. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gember schillen en heel klein snijden. Peper en gember door vissaus roeren. In wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Soepgroente op hoog vuur ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Vissausmengsel erdoor roeren. Groenten laten afkoelen. Kipreepjes erdoor scheppen. Vel filobladerdeeg halveren. Helft dun met olie bestrijken. Deel van groentemengsel aan korte kant leggen. Zijkanten ca. 2 cm naar binnen vouwen en filodeeg om vulling oprollen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest olie. In oven in ca. 20 minuten bruin bakken. Loempiaatjes koud of warm serveren met bijvoorbeeld zoete chili loempiasaus.

Thaise loempiaatjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige paddenstoelenloempiaatjes
30 min -
Bekijk recept
Loempiaatjes
55 min Snack
Bekijk recept
Vegetarische loempia's (Vietnam)
20 min Snack
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept