1 Filodeeg in ca. 2 uur ontdooien. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gember schillen en heel klein snijden. Peper en gember door vissaus roeren. In wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Soepgroente op hoog vuur ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Vissausmengsel erdoor roeren. Groenten laten afkoelen. Kipreepjes erdoor scheppen. Vel filobladerdeeg halveren. Helft dun met olie bestrijken. Deel van groentemengsel aan korte kant leggen. Zijkanten ca. 2 cm naar binnen vouwen en filodeeg om vulling oprollen.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4 Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest olie. In oven in ca. 20 minuten bruin bakken. Loempiaatjes koud of warm serveren met bijvoorbeeld zoete chili loempiasaus.
Thaise loempiaatjes is een recept van Albert Heijn