1 Scampi volgens gebruiksaanwijzing op zak ontdooien. In magnetron of steelpan azijn verwarmen, suiker al roerend erin oplossen (kooklucht niet inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel). Komkommer en rode peper in de lengte halveren, van zaadjes ontdoen en in zeer kleine blokjes snijden. In schaaltje komkommer, peper, vissaus en gezoete azijn mengen. In schaal mie met kokend water overgieten en 2 min. laten staan tot miedraden van elkaar loskomen. Mie in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Frituurolie verhitten. Ontdooide scampi pellen, maar staartje eraan laten. Scampi droogdeppen, bij staartje vasthouden en losjes omwikkelen met enkele miedraden. Scampi in twee porties in 2-3 min. goudbruin en gaar frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met frisse komkommersaus.
Met mie omwikkelde garnalen is een recept van Albert Heijn