Mangotaart met lemon curd

10
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven. Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog. Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug. Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen. Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers. Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker. Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

Mangotaart met lemon curd is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Fris gebakje met lemon curd
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Minitiramisu met citroen en perzik
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Mangotaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Honing-mangotaart
2 uur-
Bekijk recept
Romige mangotaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Mangotaart
2 uur-
Bekijk recept