1 Laat de garnalen ontdooien. Week de mihoen 4-5 min. in heet water. Snijd de garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaaltje. Dep de garnalen goed droog. Hak de pinda's fijn (of maal ze even in een keukenmachine). Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
2 Verhit de vissaus met de tamarinde en los hierin de suiker op, proef goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur (tamarinde) toe. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt onder aluminiumfolie).
3 Snijd de knoflook zeer fijn en snipper de sjalot. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin. Voeg de mihoen toe, schenk de Pad-thaisaus erbij en zorg dat de mihoen in beweging blijft om aanbakken te voorkomen. Roer op het laatst de taugé en de peper erdoor, verhit het nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes. Serveer de Pad thai met de garnalen en bestrooi met de bosui en de pinda's.