2 Snijd de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 5 min. gaar en laat de blokjes daarna uitlekken in een vergiet. Snijd de sjalot fijn. Snijd de gebraden kipfilet in dunne reepjes. Verhit de olie in een antiaanbakkoekpan en fruit hierin de sjalot. Roer de kerrie erdoor en schep de aardappelblokjes, de tuinerwten en de kipfilet erbij. Bak al roerend op middelhoog vuur nog 2-3 min. door en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
3 Bestrijk een vel filodeeg met ei en vouw het dubbel met de betreken kant naar binnen. Schep 1 el van het aardappel-kipmengsel in de hoek van het dubbelgevouwen vel en bestrijk het deeg eromheen met ei. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en bestrijk weer met ei. Vouw het deeg schuin dubbel tot een driehoekje. Ga zo door totdat de filodeeg op is. Frituur de flapjes per 2 à 3 stuks in 5 min. goudbruin.
Hartige filodeeghapjes is een recept van Albert Heijn