1 Breng in een pan de witte wijn met 100 ml water aan de kook. Draai het vuur zeer laag en leg de zalmfilet erin. De vis moet onder water staan, dus voeg indien nodig nog wat kokend water toe. Laat in 10 min. gaar worden. Neem de zalm met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookvocht. Verwijder de donkere stukjes van de zalm. Pureer de zalm met 50 g boter en 3 el van het kookvocht. Voeg de zalmsnippers toe en pureer kort mee zodat er grove stukjes zalm zichtbaar blijven. Schep de helft van de tuinkers erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een schaal en strijk de bovenkant glad. Smelt de rest van de boter 10 sec. op vol vermogen in de magnetron. Schenk de boter op het zalmmengsel en laat in de koelkast 2 uur opstijven. Neem de zalmboter uit de koelkast en garneer met de rest van de tuinkers. Lekker met geroosterd wit- of bruinbrood.