1 Snijd een kapje van 2-3 cm van de pompoen en hol met een lepel tot 2 cm van de rand uit. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee. Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
3 Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje. Schep de soep in 4 kommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep. Voor een bloederig effect: Schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.
Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes is een recept van Albert Heijn