Zalm in limoen-roomsaus

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met het limoenrasp, 1 el limoensap, zout en chilipeper naar smaak. Marineer de zalm minstens 15 min. in het limoenmengsel en bewaar afgedekt in de koelkast. Schenk ondertussen de kookroom in een kannetje en roer de bieslook erdoor, bewaar ook afgedekt tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Verhit in een gourmetpannetje een klontje boter en schroei telkens 2 blokjes zalm rondom dicht. Voeg een flinke scheut kookroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen tot de zalm vanbinnen rosé is.

Zalm in limoen-roomsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept