Falafel

6
35 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de tuinbonen. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Pureer de tuinbonen en kikkererwten in de keukenmachine met de eieren, ui, peterselie en het sesamzaad. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met komijn, koriander, chilipoeder en flink wat zout. Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot.
  • 2 Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Falafel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept