Sinaasappeljam

1stuk
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en de limoen zo fijn mogelijk en pers de vruchten uit. Breng in een grote pan water aan de kook, draai het vuur laag en hang er een kleinere pan of kom in met een inhoud van ten minste 1 liter. De bodem van de pan/kom mag die van de pan met water niet raken. Mix de eieren met de suiker en de citrusrasp 2 min. tot het geheel wat lichter van kleur is. Schenk het citrussap erbij en mix nog 30 seconden. Voeg de boter toe en doe het geheel over in de kleinere pan of kom in het warmwaterbad. Blijf 10 min. mixen tot er een gladde, smeuïge crème ontstaat. Zeef de jam eventueel door een fijne zeef en giet 'm in een jampot. Lekker op Frans stokbrood.

Sinaasappeljam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met bietensinaasappeljam en spinazie
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete groentetuin
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Smileypie
2 uur-
Bekijk recept

Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met bietensinaasappeljam en spinazie
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete groentetuin
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Smileypie
2 uur-
Bekijk recept