Rijstschotel met wilde zalm en venkel

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de venkelknol in reepjes en bewaar het groen van de venkel. Breng 800 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de venkel goudbruin. Voeg de rijst toe en bak deze glazig. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillontabletten erboven en roer tot de tabletten zijn opgelost. Dek de pan af, zet hem op een laag vuur en laat de rijst en de venkel in 15 minuten gaar worden. Schep af en toe om. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het vocht en de zaden. Knip het venkelgroen fijn. Verdeel de zalm in stukjes. Schep de tomaten, het venkelgroen, de zalm en de kaas door de rijst en warm het gerecht nog 5 minuten door. Verdeel de rijstschotel over 4 borden.

Rijstschotel met wilde zalm en venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstschotel met jus van rode pesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstschotel met zeevruchten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept