1 Mosselen onder stromend water afspoelen. Mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte exemplaren weggooien. In ruime pan mosselen met witte wijn met deksel op pan aan de kook brengen en 5-7 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen, mosselen die dicht zijn gebleven weggooien. Mosselvocht zeven en bewaren. Drie kwart van mosselen uit schelp verwijderen. In pannetje met dikke bodem mosselvocht samen met slagroom, citroengras en knoflook op matig vuur tot helft inkoken. Citroengras en knoflook uit saus nemen. Mosselen zonder schaal toevoegen en op zacht vuur 1 min. meewarmen. Saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Intussen tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Tagliatelle afgieten, in schaal scheppen en mosselsaus erdoor mengen. Mosselen in schelp en bosui erop leggen.
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus is een recept van Albert Heijn