1 2 el olie verhitten in ruime koekenpan. Hierin aardappeltjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Knoflook pellen en persen. Kip in 12 lange repen snijden en in kom mengen met 1 el olie, wat zout, wat peper en 3/4 van knoflook. Korstjes van boterhammen snijden. Brood met hand of in keukenmachine verkruimelen. Peterselie fijnsnijden. In grote pan met ruim kokend water en wat zout bloemkool in ca. 8 min. gaarkoken. Repen kip in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in koekenpan verhitten en hierin broodkruim en rest knoflook goudbruin bakken. Van het vuur af mengen met helft peterselie en naar smaak zout en peper. Gebakken aardappeltjes mengen met rest peterselie en over 4 borden verdelen. Gegrilde kip ernaast leggen met lepeltje tapenade erop. Bloemkool bestrooien met krokant broodkruim en er apart bij geven.
Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim is een recept van Albert Heijn