1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Druppel de helft van het citroensap over de vis. Bestrooi de vis met zout en (versgemalen) peper en leg de vis in de ovenschaal. Verdeel de courgette over de vis en strooi de kaas erover. Bak de visschotel in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Roer de rest van het citroensap met de citroenrasp en dille door 2 eetlepels olie. Roer de citroenolie door de gare rijst. Roer de kappertjes en 1 eetlepel van het kappertjesvocht door de rest van de olie. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Besprenkel de plakken tomaat met de kappertjesdressing en marineer ze op kamertemperatuur tot de kabeljauwschotel gaar is. Serveer de kabeljauwschotel direct met de citroenrijst en de tomatensalade.
Kabeljauwschotel met citroenrijst is een recept van Albert Heijn