Gebraden kip met dragon

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Roer de boter in een kom los met de knoflook en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Doe de dragonboter in de buikholte van de kip. Wrijf de buitenkant van de kip in met peper, zout en olie. Vet de braadslede in met olie. Leg de kip op borstzijde in de braadslede. Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip 25 min. Keer de kip, bedruip met het braadvocht en bak nog ca. 35 min. goudbruin. Gaarheid controleren door punt van een mes of satéstokje in dikste deel van kippendedij te steken: uitlopend vocht moet helder van kleur zijn.
  • 2 Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk het bakvet, op 4 el na, voorzichtig uit de braadslede. Plaats de braadslede op matig vuur en schenk de cognac erbij. Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Laat de jus iets inkoken en schenk vervolgens over de kip.

Gebraden kip met dragon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept