Ribeye met gebakken knoflookkrieltjes

2
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de krieltjes schoon en halveer. Verhit ¾ van de olie in een wok. Bak de krieltjes hierin afgedekt 5 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Wrijf de ribeye in met azijn en de rest van de olie. Bak in een hete koekenpan in 2-3 min. per kant rosé. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de knoflook door de krieltjes en bak nog 5 min.
  • 2 Schep de sla om met de amandelen en de dressing (1 el per persoon). Leg de ribeye op een snijplank. Roer de rest van de dressing met het water door het bakvet. Verwarm even door. Snijd de ribeye in plakjes. Schenk de honing-mosterddressing erover, schep de krieltjes en salade ernaast in een bakje.

Ribeye met gebakken knoflookkrieltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse runderreepjes met grillgroente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookkrieltjes met ovenkip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept