1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
2 Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot een crèmekleurige massa. Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
3 Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers de limoen uit. Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
4 Snijd de taart overlangs door. Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel. Leg de bovenste taarthelft erop. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room. Garneer met limoenrasp en aardbeien.
Taart met limoen en aardbeien is een recept van Albert Heijn