Walnotentaart

12
30 min
Gebak
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een kom en meng met de basterdsuiker en het zout. Snijd de boter in plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af in een kom en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.
  • 2 Laat het suiker in een pan met dikke bodem behoedzaam karameliseren. Blijf roeren met een houten pollepel, blus af met het water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Voeg de walnoten toe en laat even meekoken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken.
  • 3 Bestuif het werkvlak met bloem. Rol beide deegballen uit tot een ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Vet de springvorm in. Leg de deeglap op de bodem en strijk de vulling erover. Dek de vulling af met de tweede deeglap en druk de randen aan. Klopt het ei los met het water en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min.

Walnotentaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Annushka (walnotentaart van Nazrin)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnotentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Franse Walnotentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bea's Walnotentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Annushka (walnotentaart van Nazrin)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnotentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Franse Walnotentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bea's Walnotentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept