1 Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten. Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen. Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen. Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken. Blaadjes van koriander fijn knippen. Limoen uitpersen. In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker. Basilicum in reepjes snijden. Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren. Citroen in 8 partjes snijden.
2 Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes. Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen. Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen. Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op buffet zetten. Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.