Kalkoen met fruit

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe. Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.
  • 2 Verwarm intussen de helft van de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.
  • 4 Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.

Kalkoen met fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept