1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe. Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.
2 Verwarm intussen de helft van de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
3 Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.
4 Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.