1 Snijd de biefstuk in dunne plakjes en pers de knoflook. Meng de ketchup met de knoflook, kerriepoeder en olie in een kom. Schep de biefstuk erdoor en marineer het vlees 30 min. Was de pompoen en snijd hem in parten van 2 cm dik. Verwijder de pitten en de draden en halveer de parten. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en frituur de parten pompoen met 4-6 tegelijk in 3-4 min. gaar en lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de pompoen naar smaak met peper en zout.
2 Haal het vlees uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Frituur de plakjes met 3-4 stuks tegelijk 1-2 min. in de hete olie tot ze er mooi bruin uitzien. Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi er peper en zout over. Snijd de ui in de dunne partjes. Frituur de uipartjes bruin en krokant in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de sla over borden en rangschik de stukken pompoen erop. Leg de plakjes biefstuk en de ui ertussen. Druppel de azijn erover.
Salade van gefrituurde pompoen en biefstuk is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing