1 Snipper de sjalot. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij fijn. Fruit de sjalot 2 min. in een soeppan. Schep de winterpeen en bleekselderij erdoor. Schenk de groentesap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. afgedekt zachtjes doorkoken. Snijd de knoflook fijn.
2 Verhit de boter in koekenpan. Schep de knoflook met het brood om en bak op laag vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de broccoli in zeer kleine roosjes. Voeg de broccoli samen met de tuinerwten toe aan de soep en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden. Verdeel de kaas samen met de stukjes knoflookbrood over de soep. Serveer direct.
Winterse groentesoep is een recept van Albert Heijn