stap 1 Rasp de tomaten. Pers er meteen ook de gepelde teentjes knoflook in. Door te raspen ontstaat er een heel fijne saus, die de paella straks heerlijk op smaak brengt. Gooi de tomatenvelletjes - die je door het raspen gemakkelijk kunt scheiden - weg. Roer de saffraan en de paprika- of cayennepoeder door de tomaten-knoflooksaus. stap 2 Hak de (mais)kippenbouten in stukken, of hak een hele (mais- of scharrel)kip in stukken. Haal zoveel mogelijk het vel eraf en de botten eruit (smakelijker dan kipfilet). Zout de kip grondig. stap 3 Verhit een grote koekenpan ( zonder anti-aanbaklaag) met 75 ml. olie op hoog vuur. stap 4 In de hete olie bak je de stukjes kip al omscheppend mooi (donker)bruin. Schep de garnalen bij de kip in de pan en bak ze mee tot ze roze zijn. Ondertussen de wok verhitten en de resterende 75 ml. milde olijfolie toevoegen. Als de olie goed heet is, de koekenpan omscheppen in de wok. Schenk nu de tomatensaus bij de kipstukken en garnalen, schenk de gevogelte- en de visfond erbij. Roer de boontjes, de doperwten en de stukjes rode paprika erdoor. Vanaf nu hoeft er maar af en toe meer geroerd te worden. Houd het vuur redelijk hoog, het vocht zal gaan borrelen en langzaam inkoken. stap 5 Een pan water ( 400ml.) met snufje zout voor de gele rijst opzetten. Wacht tot het water kookt, 300 gr. rijst toevoegen en bereiden vlgs. recept. Zorg voor een mooie droge korrel. stap 6 Controleer na 15 minuten of de boontjes in de wok (beet)gaar zijn. Zo niet, kook de paella dan nog 5 minuten langer. Daarna het vocht afgieten. stap 7 Neem een grotere schaal, voeg hierin de rijst en de paella samen, even goed doorroeren, strooi er daarna de 3 gestripte takjes rozemarijn doorheen, bedek de schaal met aluminiumfolie. Voor het serveren nog 10 minuten laten staan.
Paëlla à La Salomon is een recept van Smulweb.nl